Stope su po prvi puta sudjelovale na Hosanafestu u Subotici koji se održavao 4. i 5. rujna. Festival je bio organiziran u dva dana, a u njemu je sudjelovalo 15 izvođača iz raznih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te iz Vojvodine. Prvi dan bio je osmišljen u duhu druženje i kreativnih radionica u terapijskoj zajednici za liječenje od ovisnosti „Hosana“. Bilo je posebno dojmljivo upoznati mladiće koji su odlučili dignuti se iz ponora i promijeniti svoj život na bolje. Samo čvrsta volja i Božja pomoć pomažu im na tome putu. Drugi dan, 5. rujna, bilo je natjecanje u „Hali sportova“, koja je za tu prigodu bila veličanstveno uređena.

Po završetku festivala uručeno je 5 nagrada. Najvažnija nagrada je ona koju dodjeljuju sami izvođači, a pripala je skupini iz Subotice „Proroci“. Tu su još bile nagrade od stručnoga žirija, nagrada za najbolji tekst, te nagrada koju dodjeljuje skupina iz terapisjke zajednice „Hosana“. Prvu nagradu publike, koja se zatekla u dvorani, i kroz petominutno glasovanje putem sms-a izrazila svoje mišljenje, osvojile su Stope pjesmom „Marijo Propetoga Krista“. Na naše veliko oduševljenje primile smo nagradu i ukratko komentirale da nam je posebno zadovoljstvo doći iz Blata u Suboticu stopama naše Blaženice i pjevati o njezinu svetom životu koja je ovdje širila Božje kraljevstvo, ali i materijalno se okoristila proseći pomoć za svoje siromahe u Blatu. Zaključile smo: Blato voli Suboticu. Subotica voli Blato. Subotica voli blaženu Mariju Propetoga Isusa Petković.

Dani prepuni lijepih uspomena, druženja i radosti…! Hvala dobrom Bogu i svima koji nam pomažu i prate nas svojom molitvom i podrškom.