Od 2003. godine u našoj župi Svih svetih u Blatu djeluje župni zbor mladih uz vodstvo s. Danijele Škoro. Ove godine, 2. lipnja proslavile su desetu godišnjicu svoga rada i djelovanja. Pjevale su kao i obično na svetoj misi u župnoj crkvi koju je predvodio don Nikola Berišić, naš župnik, a potom smo se svi uputili u Dom kulture gdje su Stope održale koncert.

Trenutno je u zboru 17 djevojaka, a to su: Mišel Bačić, Marijana Franulović, Ana Šeparović, Petra Žanetić, Iva Bačić, Petra Mirošević, Ana Žuvela, Kristina Sardelić, Sara Žuvela, Jelena Šeparović, Ema Šeparović, Ivana Simoni, Anita Šeparović, Antonela Bačić, Ivana Šeparović, Marta Donjerković i Lara Bačić. Predstavile su nam 18 pjesama raznoga repertoara: pretežno duhovne skladbe, ali i one svjetovnoga karaktera. Također su predstvile svoj desetogodišnji rad u Blatu i izvan njega. Kao gosti večeri bile su, kako ih od milja zovemo, “stare” Stope, one koje su mogle doći na ovu proslavu: Tončica Šeparović, Viktorija Pektović, Marija Franulović, Julija Bosnić, Franka Bosnić i Nena Gavranić. A svojim srcem bile su prisutne i Dina Šeparović, Danijela Protić, Marijana Sardelić, Jelena Cetinić, Tina Goreta, Barbara Šeparović, Nikolina Tomas, i Ivana Šeparović.

Zahvalile su svim svojim dobročiniteljima koji su im pomagali kroz ovih deset godina, a na poseban način im se pri završetku koncerta zahvalio don Nikola, župnik. Na kraju koncerta uslijedilo je iznenađenje Nenada Šeparovića, višegodišnjeg ravnatelja Srednje škole Blato, koji je vjerno pratio rad djevojaka kroz sve ove godine. Darovao je stopama prigodnu tortu uz koju su one zaplesale otpjevavši svoj hit: Moja ljubav si Ti, a kojeg im je skaldao Rajko Dujmić. Cijela dvorana podigla se na noge i pratila Stope. Bilo je divno biti u dvorani te večeri, a evo i jednog dojma:

Hvala vam STOPE za predivnu večer. Hvala Vam i za 10 godina rada, pjevanja, promocije Blata i Blažene Marije. U ovom vremenu sebičnosti i grubog materijalizma lijepo je vidjeti da postoji predivan svijet, svijet radosti, svijet duha, svijet široka osmjeha i vedra pogleda. STOPE i časna Danijela su jedna predivna priča koja nam se dogodila i koja traje. Dao dragi Bog, kojemu s tolikim zanosom pjevate, da ova priča koja je sama ljepota za dušu, uho i oko traje. Tonći Padovan

Dao Bog da se ostvare ove plemenite i iskrene želje!

s. Danijela Škoro