Dobro došli na naše stranice

,,STOPE“— dobrotvorna radionica djece i mladih

Maslinove grančice

Maslinove grančice

Torbice za mobitel

Torbice za mobitel

Pregače s glagoljicom

Pregače s glagoljicom

Uskrsne vaze

Uskrsne vaze

Šeširići za igle

Šeširići za igle

Božićne čestitke 2005

Božićne čestitke 2005

Božićne čestitke 2006

Božićne čestitke 2006

Božićne čestitke 2007

Božićne čestitke 2007

Božićne čestitke 2008

Božićne čestitke 2008

Božićne čestitke 2009

Božićne čestitke 2009

Radionica STOPE ima svoje početke vezane uz djelovanje istoimenog zbora mladih, čije su članice 2004. godine sudjelovale u dobrotvornoj akciji izrade božićnin čestitki koja se organizirala u samostanu sestara kćeri milosrđa u Blatu. Zbor je tada činilo 8 djevojaka, gimnazijalki, koje su uspjele svoje proizvode prodati u našoj župi. Sumještani su bili jako susretljivi kad su čuli da je riječ o dobrotvornoj akciji. Novac koji smo dobili, upotrijebili smo za potrebe pojedinih mještana naše župe. Ovaj korak potaknuo nas je da proširimo ovakve i slične djelatnosti, te je tako pri pastoralnom župnom vijeću organiziran sustavan rad s djecom i mladima.

U godini 2005. organizirana je dobrotvorna radionica STOPE koja djeluje tijekom školske godine u dva perioda od listopada do prosinca, te od veljače do svibnja.

Osnovni cilj i svrha radionice jest okupiti djecu i mlade i učiniti ih osjetljivima na potrebe najprije onih koji žive u našem mjestu. Naše proizvode redovito predstavimo na prodajnim izložbama u našem mjestu, a dobivene priloge upotrijebimo za pružanje pomoći našim potrebitim sumještanima.

Ističemo kako je radionica STOPE 2005. godine, zajedno s istoimenim zborovima dječjim i zborom mladih, dobila novčanu potporu Dubrovačko neretvanske županije za svoj rad.

Radionica je također dobila i 3. nagradu za suvenir otoka Korčule 2010. godine od ULIPUK-a (udruženje likovnih i primijenjenih umjetnika Korčule) čiji je redovni član od 2009. godine.
Nagrađena je ručno izvezena kuhinjska pregača s glagoljicom.

Što se tiče nadoknade koju djeca dobiju od ove radionice, ona je doista velika. Djeca se raduju malim stvarima, ali napose tragaju za onim pravim i istinskim vrednotama koje mogu otkriti i primiti radeći u radionici. Vole druženje, vole zajedništvo, vole činiti dobro, vole se osjećati prihvaćenima i korisnima. To ih ispunja, a vjerujte nam da nitko od njih nije sretniji kad na kraju radionice dobiju tek po jedan primjerak rada da ga ponesu doma za sjećanje i podsjećanje na dobra učinjena djela.

STOPE žele malim koracima oplemeniti druge, a time i sebe, ostavljajući iza sebe male i nenametljive tragove dobrote, ali ne i nezamjetljive. Želimo učiniti osjetljivima djecu da vide najprije bližnjega uz sebe i potom mu pomognu, te tako pomalo shvaćaju da je život lijep i ima smisla samo onda kad se dragovoljno daruje. Nadamo se da će i drugi zamijetiti naše male korake dobrote i pomoći nam da ih učinimo zajedno još više. Pridružite nam se.

Naše proizvode i naš rad možete vidjeti iz priloženih fotografija

s. Danijela Škoro