Dobrotvorna dječja radionica Stope priredila je i ove godine predstavu pod nazivom Carsko putovanje. Predstavljanje je bilo u dvije večeri: 29. svibnja i 31. svibnja 2013. u samostanskoj dvorani sestara Kćeri Milosrđa, u Blatu.

Predstava je rađena prema filmu Carsko putovanje, čiji je autor Luc Jacquet. Ovo putovanje vodi nas u svijet pingvina koji ne odustaju od života pa i u najtežim njegovim uvjetima. Život mora doći na svijet iako je puno puta ranjiv i sićušan, ali i nepobjediv. On je plod ljubavi i zahtijeva puno njege i pažnje onih koji ga donose na svijet. Jednom rođen uljepšava ovaj svijet i razveseljava mnoge.

Na taj način su i glumci razveselili sve prisutne u dvorani svojom spontanošću i jednostavnim glumačkim izričajem. U pripremi predstave kao izvođači sudjelovali su sljedeći članovi: Ivan Mašković, Maria Žanetić, Marija Borovina, Ivona Bačić, Ivana Žuvela, Martina Padovan, Lucija Bačić, Marija Vlatko, Ela Šeparović, Karlo Burmas, Petra Žanetić, Josipa Protić, Nadia Kunjašić, Karla Marinović, Matea Sardelić, Gabrijela Borovina, Petra Bačić, Marijana Martinović, Nikola Bačić, Petra Cetinić, Lucija Bosnić, Mario Tulić, Marieta Cetinić, Iva Cetinić, Marko Sardelić, Petar Bačić, Ema Čerina, Franka Borovina, Katarina Bačić, Danijel Tulić, Lena Dragojević. Predstavu su uredili i pripremili: Milena Borovina, Maria Jerebić, Meri Milat, Danijela Borovina i s. Danijela Škoro, a kostime je izradila Milena Borovina.

Predstava je izvedena uz pomoć i naših donatora: sestre Kćeri Milosrđa Blato, župa Svih svetih Blato, Konstruktor Hotina, Olga Boglić. Hvala im od srca! A prilozima koje smo dobili od predstave i mi ćemo pokušati razveseliti druge.

Dao dragi Bog da volimo život, štitimo ga i radujemo mu se svakoga dana.

s. Danijela Škoro

View the embedded image gallery online at:
https://stope.com.hr/novosti/carsko-putovanje#sigProIdab7b5d5f8f