Proslavili smo dan bl. Marije Propetoga u njezinu svetištu u Blatu 9. ožujka 2013...

Proslavili smo dan bl. Marije Propetoga u njezinu svetištu u Blatu 9. ožujka 2013 cjelodnevnim klanjanjem i svetom misom. Presveto je izložio župnik don Nikola Berišić, u 9.00 sati, u prisutnosti sestara Kćeri Milosrđa.

Kroz dan sestre su se klanjale Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, te pred njega iznosile sve potrebe vjernika koji se preporučuju u njihove molitve. U 17.00 sati započelo je zajedničko euharistijsko klanjanje, a potom i sveta misa koju je predvodio don Nikola. U svojoj propovijedi župnik se osvrnuo na nedjeljno evanđelje o milosrdnom Ocu koji je sama Ljubav i čeka da se vratimo k njemu. Njegova ljubav gleda dalje i uvijek je budna. Ona dostiže čovjeka čak i prije nego se on pokaje za svoje grijehe. U njega se možemo uvijek pouzdati. U tome duhu razmišlja i naša Blaženica koja nas u ovo korizmeno vrijeme poziva na pomirenje i obraćenje.

Za vrijeme euharistije pjevao je župni zbor mladih Stope, a pridružili su im se svi prisutni vjernici. Dao Bog da mu svakim danom budemo sve bliži i bliži, a njegova Ljubav neka u našem srcu nađe stan.

s. Danijela Škoro